joi, 10 decembrie 2020

Hanuka

 

Bucurie! pentru Didi, Pepi, familia si toti prietenii din Israel!

(Ion si Anca Magiru)

                                     Sufganiyoți / gogoși la o pateserie din Ierusalim

------------------------------------------------------------------------------------------------------

"Comunitatea evreiască din România a contribuit în mod definitoriu la modernitatea şi prosperitatea ţării noastre, la independenţa şi unitatea naţională, precum şi la integrarea noastră în structurile europene şi nord-atlantice şi asumarea valorilor democratice."

Nicolae Ciucă, PRIM MINISTRU INTERIMAR AL ROMANIEI



Felicitări ! כל הכבוד! kol hkavod!

Fundația Chabad Lyubavitsh România a organizat "Sărbătoarea de Hanuka", în Parcul Colțea din București. La eveniment a participat și ambasadorul statului Israel în România, Tamar Samash.

Sărbătoarea de Hanuka mai este cunoscută ca „Sărbătoarea luminilor” și durează opt zile, comemorând rededicarea Templului din Ierusalim în urma victoriei revoltei conduse de frații Macabei asupra monarhiei din Siria, care încearca să distrugă religia evreiască și să elenizeze popoarele sub dominația sa. La evenimentul din București au luat parte câteva zeci de persoane, care au aprins mai multe torțe albe cu dungi albastre, adică în culorile drapelului statului Israel. Printre cei prezenți s-au numărat și câțiva copii, care au părut fericiți că participă la această sărbătoare. În galeria foto de mai sus puteți vedea mai multe imagini de la „Sărbătoarea de Hanuka” din București.

============================================

Lampă de Hanuka antica, dezgropată lângă Ierusalim prin 1900


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu